Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Kålrot

600,0 

gram

Morot

1,0 

st stor

Potatis (mjölig sort)

2,0 

styck

Oxfond (konc.)

2,0 

msk

Smör el. margarin

 

 

Salt & vitpeppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
(Portionsvikt: 204 gram)

Ingredienser

Kålrot 600,0 gram  

Morot 1,0 st stor  

Potatis (mjölig sort) 2,0 styck  

Oxfond (konc.) 2,0 msk  

Smör el. margarin  

Salt & vitpeppar  

Kock: Spisa

Uppdragsgivare: Spisa.nu

Tillagning (40 min )

  1. Skala och skär kålrot och morot i små bitar (= kortare koktid).

  2. Lägg det skurna i en kastrull och fyll på vatten så att det täcker. Tillsätt fond.
    Låt koka 30 minuter.

  3. Skala och dela potatisen i mindre bitar och lägg i grytan efter halva tiden.

  4. När rotfrukterna mjuknat, sila av buljongen i ett kärl. Lägg tillbaka rotfrukterna i kastrullen och mosa dem med potatisstöt.

  5. Späd med lite buljong. Tillsätt lite matfett. Smaka av med salt och peppar.

Kockens kommentar

Morot ger den röda färgen, men kan utelämnas. Andelen potatis kan varieras.
Finns tillgång till köttbuljong, t.ex. spad från fläsklägg, kan detta med fördel användas i stället för oxfond och rotfruktsbuljongen.

PASSAR TILL

Fläsklägg

Fler recept inom Potatismos o.d.

Liknande recept som Rotmos

Annonser