Kyckling Gumbo kycklinggryta från New OrleansBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Kyckling Gumbo kycklinggryta från New Orleans

  • 0 voting
    0Recension
    • 1 h

    • 12 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • Steg 1:
    • 3 styck

      Paprika (röd-gul-grön)
    • 1 stjälk

      Stjälkselleri
    • 1 st stor

      Gul lök
    • 1.50 dl

      Vitt vin (torrt)
    • 1 msk

      Matolja
    • Steg 2:
    • 600 gram

      Kycklingkött (utan skinn)
    • 7.50 dl

      Vatten
    • 2 styck

      Jalapeño (färsk)
    • 300 gram

      Krossade tomater
    • 2 msk

      Timjan (torkad)
    • 2 msk

      Gumbo Filé Powder
    • 4 stänk

      Tabascosås
  • Gör så här:
    1. Ta bort stjälk och det vita från paprika och jalapeno. Skala lök och vitlök.

    2. Steg 1: Grovskär paprika, lök och selleri. Mosa eller finhacka vitlök. Stek detta i lite matolja i en stor gryta tills de fått lätt färg. Häll på vin och låt små­koka tills allt mjuknat i cirka 15 minuter.

    3. Steg 2:  Avlägsna köttet från kycklingbenen och strimla köttet. Häll över i grytan. Tillsätt vatten, jalapeno, krossade tomater, timjan och gumbo powder. Låt småkoka i 35 minuter. Smaka av med tabasco e.d.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Passar till

Bondbröd

Bondbröd

  • 2 h
  • 8 Ingredienser
  • Enkelt
Att tänka på när du väljer passande dryck

Kryddiga fågelrätter innefattar kryddheta rätter och mindre starka men kryddiga rätter. Kryddhetta skapas av kryddor som chili, curry, svartpeppar m.fl. Hetta och kryddighet i mat ställer speciella krav på drycksvalet.  LÄS MER
Kockens tips!

Gumbo är en gryta med varierande innehåll (kyckling, fisk, skaldjur), från Cajunköket. Cajun är den franska som talas i delstaten Louisiana, USA. Cajunköket består i allmänhet av krydd­­stark mat. Gumbo Filé är mald sassafras, en lagerbladsvariant.

Kommentar
Liknande recept
Om oss