Fajitakryddad kycklingBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Fajitakryddad kyckling

  • 0 voting
    0Recension
    • 40 min

    • 11 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 4 styck

      Kycklingfilé (utan skinn)
    • 3 styck

      Paprika (röd)
    • 3 styck

      Paprika (gul)
    • 3 styck

      Paprika (grön)
    • 1 styck

      Jalapeño (färsk)
    • 1 styck

      Gul lök
    •  

      Fajitas kryddmix
    • 1 styck

      Citron
    •  

      Matolja till stekning
    • Tillbehör:
    • 8 styck

      Tortilla (mjuka)
    • 3 dl

      Gräddfil
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 200ºC.
      Ansa paprika och jalapeno (ta bort stjälk och vitt innerkött). Skiva paprika och finhacka jalapeno. Skala och skiva lök. 

    2. Lägg grönsakerna i ugnssäker form och sätt i ugn i 15-20 min tills de mjuknat.

    3. Värm tortillan i ugnen de sista 5 minuterna.

    4. Skär köttet i strimlor.
      Hetta upp stekpanna på medelhög värme och stek köttet i matfett i 5 minuter.

      Pressa juicen över köttet. Tillsätt krydd­mix och lite vatten. Låt koka ett par minuter. 

    5. Lägg upp på olika fat och gräddfil i en skål. Låt gästerna själva rulla sina tortillas.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Kryddiga fågelrätter innefattar kryddheta rätter och mindre starka men kryddiga rätter. Kryddhetta skapas av kryddor som chili, curry, svartpeppar m.fl. Hetta och kryddighet i mat ställer speciella krav på drycksvalet.  LÄS MER
Kockens tips!

Fajitas är i Mexico kött (ibland kyckling), som marineras i 24 timmar i olivolja, limejuice, chilipeppar och vitlök. Köttet grillas, för att sedan strimlas och tillsammans med andra ingredienser serveras på eller inlidad i varma tortillas. Här fuskar vi med kryddmix.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Fetaostgratinerad kyckling
0 voting
Kyckling Rydberg

Kyckling Rydberg

20 minEnkelt

Om oss