LöksoppaBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Löksoppa

  • 0 voting
    0Recension
    • 35 min

    • 11 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 4 styck

      Gul lök
    • 1 klyfta

      Vitlök
    • 1 liter

      Vatten till soppa
    • 3 msk

      Kalvfond (konc)
    •  

      el. buljongtärning
    • 2 dl

      Vitt vin (torrt)
    • 1 tsk

      Strösocker
    •  

      Matfett till stekning
    •  

      Salt & peppar
    • Tillbehör:
    • 1 styck

      Baguette
    • 100 gram

      Gruyère
  • Gör så här:
    1. Skala och skiva lök. Fräs löken i matfett i en stekpanna på medelvärme i ca 20 min, tills löken är mjuk och fått mörkbrun färg. Skala, riv i vitlök. Stek i någon minut till.

    2. Sätt ugnen på 250°C.
      Häll över löken i en kastrull/gryta och häll på vatten, fond, vin och socker. Låt soppan koka i några minuter på medelvärme. Smaka av med salt och peppar.

    3. Skiva baguett och lägg på tjock ostskiva.
      Sätt in brödet i ugnen och grädda tills osten har smält.

    4. Häll upp soppan i tallrikar och lägg i ostsmörgåsen.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Gröna rätter är oftast smakrika. Salta, syrliga, söta och beska (sallad) ingredienser och smaksättare blandas om vartannat i såväl naturella som tillagade rätter. Antalet ingredienser är ofta många i en sallad.  LÄS MER
Kockens tips!

Löksoppa, en klassiker i början av 1970-talet för oss som var med.

Kommentar
Om oss