Kyckling Gulasch - ungersk kycklinggrytaBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Kyckling Gulasch - ungersk kycklinggryta

  • 0 voting
    0Recension
    • 1 h 30 min

    • 13 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 1 st liten

      Kyckling (hel, utan skinn)
    • 1 msk

      Paprikapulver
    • 3 msk

      Vetemjöl
    • 2 tsk

      Salt
    • 3 styck

      Gul lök
    • 1 klyfta

      Vitlök
    • 2 styck

      Paprika (röd)
    • 1 msk

      Tomatpuré
    • 1 burk

      Krossade tomater
    • 8 dl

      Vatten
    • 3 dl

      Arborioris
    •  

      Salt & peppar
    •  

      Persilja till garnering
  • Gör så här:
    1. Rensa paprika och skär i bitar. Skala och hacka vitlök. Skär kyckling i bitar. Blanda paprikapulver med salt och mjöl. Vänd kycklingen i blandningen.

    2. Skala och skär löken i ringar. Hetta upp matfett i panna på medelvärme. Stek löken mjuk i 4-5 minuter utan att bränna.

    3. Koka upp vattnet i en kastrull eller gryta och tillsätt samtliga ingredienser. Smaka av med salt och peppar. Låt småkoka i 1-1,5 timme tills kycklingköttet är mört.

    4. Garnera med hackad persilja.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Kryddiga fågelrätter innefattar kryddheta rätter och mindre starka men kryddiga rätter. Kryddhetta skapas av kryddor som chili, curry, svartpeppar m.fl. Hetta och kryddighet i mat ställer speciella krav på drycksvalet.  LÄS MER
Kockens tips!

En gulasch är i Ungern en köttsoppa/gryta eller stuvning. Paprikapulver framställdes ursprungligen i Ungern och ungrare använder också mycket paprika i sin mat. Där har man ett speciellt rödorange pulver, som anses som extra gott.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Chicken Gulasch (kycklinggryta)
Om oss