Bacalao med tomatrisottoBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Bacalao med tomatrisotto

  • 0 voting
    0Recension
    • 55 min( + 24 h )

    • 11 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 500 gram

      Kabeljofiléer
    •  

      el. annan vitfisk
    • 3 dl

      Arborioris
    • 6 dl

      Vatten
    • 2 msk

      Fiskfond (konc)
    •  

      el. fiskbuljong
    • 2 styck

      Gul lök
    • 4 styck

      Tomater
    • 2 dl

      Vitt vin (torrt)
    •  

      Persilja till garnering
    •  

      Salt & peppar
  • Gör så här:
    1. Lägg kabeljofiléer i blöt ca 1 dygn.
      Annan färsk vitfisk blötläggs ej.

    2. Fisk: Koka upp vatten, och lägg i kabeljon. Låt sjuda i ca 20 min.
      (Färsk vitfisk kokas i cirka 5 minuter, vilket i så fall görs efter riset).

    3. Ris: Fräs riset i olja på medelvärme i några minuter i en stekkastrull. 

      Blanda vatten med fond (eller ta buljong) och tillsätt detta till riset lite i taget under ständig omrörning, tills all vätska kokat in (tar ca 20 min).

    4. Skala och hacka lök, mosa tomater och blanda med riset. Häll på vin och låt det koka in några minuter. Salta och peppra.
       
    5. Tag upp fisken och lägg den i bitar ovanpå risotton. Garnera med persilja.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Neutrala rätter saknar inte smak, men de har ingen tydlig enskild smak. Rätterna kan vara svåra att avskilja från andra smakgrupper. Avgörande är som regel att inte tillbehören har någon utpräglad smak. Fisken har som regel neutral, mild s  LÄS MER
Kockens tips!

Bacalao kan på spanska avse såväl fisken torsk eller långa, vanligtvis "bacalao en soda" dvs saltad fisk (lutfisk/kabeljo), liksom maträtt med samma namn. Rätten kan med fördel även lagas på annan vitfisk.

Kommentar
Om oss