CheeseburgareBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Cheeseburgare

  • 0 voting
    0Recension
    • 20 min

    • 12 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal burgare

    • 800 gram

      Nötfärs
    • 8 skiva

      Hårdost
    • 8 skiva

      Formfranska
    • 1 styck

      Lök (gul, silver e.d.)
    • 3 styck

      Tomater
    • 12 skiva

      Gurka
    • 4 blad

      Plocksallat
    •  

      Majonnäs
    •  

      Senap
    •  

      Ketchup
    •  

      Salt & peppar
    •  

      Matfett till stekning
  • Gör så här:
    1. Skala och skiva lök. Skiva tomat, gurka och ost. Ansa sallat.

    2. Hetta upp lite matfett i panna och stek formbröden krispigt några minuter på medelhög värme.

    3. Forma färsen till hamburgare och stek dem i matfett i cirka 5 minuter på ena sidan. Vänd. Salta, peppra och lägg på osten. Häll en kopp vatten i pannan och lägg på ett lock och stek ytterligare 3-5 minuter, tills dess att osten har smält.

    4. Bred majonnäs på brödet. Lägg på sallatsblad, lök, tomat och gurka. Toppa med ketchup och senap.

    5. När ostburgaren är klar läggs den ovanpå.
      Lägg den andra brödskivan överst.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Köttfärsrätter är nästan alltid smakrika. Färsen är ofta variationsrikt smaksatt som sedan kombineras med smakrika tillbehör.  LÄS MER
Kockens tips!

Byt ut formbrödet mot hamburgerbröd om så önskas. Hårdosten kan med fördel bytas ut mot någon grönmögelost. Majonnäsen kan utelämnas.

Kommentar
Om oss