Lägg till ingredienser

Antal burgare: 4

Nötfärs

800,0 

gram

Hårdost

8,0 

skivor

Formfranska

8,0 

skivor

Lök (gul, silver e.d.)

1,0 

styck

Tomater

3,0 

styck

Gurka

12,0 

skivor

Plocksallat

4,0 

blad

Majonnäs

 

 

Senap

 

 

Ketchup

 

 

Salt & peppar

 

 

Matfett till stekning

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
(Portionsvikt: 344 gram)

Ingredienser

Nötfärs 800,0 gram  

Hårdost 8,0 skivor  

Formfranska 8,0 skivor  

Lök (gul, silver e.d.) 1,0 styck  

Tomater 3,0 styck  

Gurka 12,0 skivor  

Plocksallat 4,0 blad  

Majonnäs  

Senap  

Ketchup  

Salt & peppar  

Matfett till stekning  

Kock: Petter

Uppdragsgivare: Spisa.nu

Tillagning (20 min )

  1. Skala och skiva lök. Skiva tomat, gurka och ost. Ansa sallat.

  2. Hetta upp lite matfett i panna och stek formbröden krispigt några minuter på medelhög värme.

  3. Forma färsen till hamburgare och stek dem i matfett i cirka 5 minuter på ena sidan. Vänd. Salta, peppra och lägg på osten. Häll en kopp vatten i pannan och lägg på ett lock och stek ytterligare 3-5 minuter, tills dess att osten har smält.

  4. Bred majonnäs på brödet. Lägg på sallatsblad, lök, tomat och gurka. Toppa med ketchup och senap.

  5. När ostburgaren är klar läggs den ovanpå.
    Lägg den andra brödskivan överst.

Kockens kommentar

Byt ut formbrödet mot hamburgerbröd om så önskas. Hårdosten kan med fördel bytas ut mot någon grönmögelost. Majonnäsen kan utelämnas.

Fler recept inom Kött- & hamburgare

Liknande recept som Cheeseburgare

Annonser