RosépepparentrecôteBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Rosépepparentrecôte

  • 0 voting
    0Recension
    • 40 min

    • 8 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 4 skiva

      Entrecôte
    • 100 gram

      Smör
    • 2 dl

      Rosépeppar (hel)
    •  

      Svartpeppar
    •  

      Salt
    • Tillbehör:
    • 0.80 kilo

      Potatis
    • 1 dl

      Mjölk
    •  

      Grönsallad
  • Gör så här:
    1. Skala och koka potatis i lättsaltat vatten.

    2. Tillred sallad.
      Krossa rosépepparn i en mortel. Klappa in salt och rikligt med rosépeppar i köttet.

    3. Hetta upp smör i panna på medelhög värme och stek köttet 2-3 min på var sida till knaprig fin yta. Ta av pannan från spisen och låt köttet vila i pannan i 10 min.

    4. Mosa potatisen. Tillsätt lite smör och/eller mjölk. Salta och peppra.

      Forma gärna en ring av potatismoset på varje tallrik, tryck ner ett hål i mitten med en sked och häll i steksmöret.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

ALTERNATIV:

Pommes frites

Pommes frites

  • 30 min
  • 4 Ingredienser
  • Medel
Att tänka på när du väljer passande dryck

Oxköttsrätter är ofta kryddiga. Rätterna kan vara kryddheta av peppar, pepparrot, stark senap e.d. Chili ger också kryddhetta som exempelvis i den mexikanska rätten Caldillo.  LÄS MER
Kommentar
Om oss