Kokt entrecôte med pepparlökBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Kokt entrecôte med pepparlök

  • 0 voting
    0Recension
    • 50 min

    • 10 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 4 skiva

      Entrecôte
    • 2 liter

      Vatten
    • 4 styck

      Kalvbuljongtärning
    • 2 st stor

      Gul lök
    • 2 msk

      Sherry (torr)
    •  

      Salt & svartpeppar
    • Sås:
    • 200 gram

      Smör
    • 1 msk

      Strösocker
    • Tillbehör:
    • 0.80 kilo

      Potatis
    •  

      Frityrolja
  • Gör så här:
    1. Potatis: Koka potatis i lättsaltat vatten, eller tillaga pommes frites enligt separat recept. Extra tillagningstid i så fall.

    2. Koka upp buljongen (vatten+konc. fond).
      Lägg i köttbitarna, låt koka upp på nytt.
      Ta av kastrullen från plattan och låt köttet vila i buljongen i 10 minuter.

    3. Lök: Skala och finhacka löken.
      Fräs den mjuk i 3-7 minuter i lite matfett. Tillsätt sherry och koka bort merparten av vätskan. Salta och peppra rikligt med nymald grov svartpeppar.

    4. Sås: Koka ner sherryn med socker till halva mängden. Dela smöret i centimeter­stora tärningar. Tillsätt en tärning i taget i stormkokande sherry under kraftig vispning. Smaka av med salt och peppar.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

TILLHÖRANDE RECEPT

Pommes frites

Pommes frites

  • 30 min
  • 4 Ingredienser
  • Medel
Att tänka på när du väljer passande dryck

Oxköttsrätter är ofta kryddiga. Rätterna kan vara kryddheta av peppar, pepparrot, stark senap e.d. Chili ger också kryddhetta som exempelvis i den mexikanska rätten Caldillo.  LÄS MER
Kockens tips!

Såsen kan göras i förväg och senare värmas upp. Vid tillagning är det viktigt att tillsätta lite smör i taget, för att få rätt konsistens.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Pepparlök (tillbehör)
Om oss