1 h 5 min
7 Ingredienser
Enkelt
Spara
Lägg till i lista
Betygsätt det
Dela
4 Portioner
0.40 kilo
Potatis2 styck
Morot2 styck
Palsternacka1 bit
Purjolök3 dl
Vispgrädde1 tsk
Timjan (torkad)Salt & peppar
Tips! Gratängen blir krämigare om den görs en dag i förväg och värms på serveringsdagen.
KOCK: SofiaSofia
Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu
PASSAR TILL
Gratängen passar väl till kötträtter.
Man tager vad man haver
Blanda de rotfrukter som du råkar ha tillgång till. Fasta sorter skärs i något mindre bitar är mjuka för att bli lagom genomkokta. Har man paprika eller andra grönskaker passar dessa ofta bra. Rensa kylskåpet. Halvrfäscha varor ok i gratängen bara de inte börjat ruttna eller mögla. I stället för grädde kan man ta mjölk, gräddfil, yoghurt o.d. För lite fastare konsistens kan man blanda något ägg med mjölken.