Chokladbollar med espressosmakBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Chokladbollar med espressosmak

  • 0 voting
    0Recension
    • 15 min

    • 8 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    16 Antal bollar

    • 100 gram

      Smör
    • 1 dl

      Strösocker
    • 2 msk

      Kakaopulver (ej sötad)
    • 5 dl

      Havregryn
    • 3 msk

      Espresso/starkt kaffe
    • Garneringsalternativ:
    •  

      Pärlsocker
    •  

      eller
    •  

      Kokosflingor
  • Gör så här:
    1. Koka espressokaffe och låt det kallna.

    2. Blanda rumsvarmt smör med socker. Tillsätt kakao, havregryn och kallt kaffe. Rör ihop allt ordentligt.

    3. Forma runda små bollar.

    4. Bred ut pärlsocker eller kokosflingorna på en tallrik. Rulla bollarna i garneringen.

      Förvara chokladbollarna i kylskåpet i en burk med lock.

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Kockens tips!

Alternativ: Exkludera espress/starkt kaffe för barnvänligare smak.

Kommentar
Liknande recept
Om oss