Vegetarisk pyttipanna med ingefärssås och äggBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Vegetarisk pyttipanna med ingefärssås och ägg

  • 0 voting
    0Recension
    • 30 min

    • 18 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 2 styck

      Morot
    • 1 styck

      Palsternacka
    • 4 styck

      Potatis (fast sort)
    • 1 styck

      Aubergine
    • 8 styck

      Champinjoner (färska)
    • 1 tsk

      Timjan (torkad)
    • 4 msk

      Timjan (färsk, hackad)
    • 1 tsk

      Kummin (hel)
    •  

      Olivolja
    •  

      Salt & peppar
    • Sås:
    • 4 msk

      Smör
    • 2 dl

      Matlagningsgrädde
    • 2.50 msk

      Grönsaksfond (konc)
    • 1 tsk

      Ingefära (mald)
    • Tillbehör:
    • 4 styck

      Ägg
    • 8 styck

      Cornichon
    •  

      Rödbetor (inlagda)
    •  

      Sallatsblad
  • Gör så här:
    1. Skala morötter, palsternacka och potatis. Hacka dem i små bitar. Skär obergine i grova bitar.

    2. Hetta upp olivolja i en stor stekpanna och stek svamp och aubergine på medelvärme i 3-5 minuter, tills de börjar ta färg. Tag hacket ur pannan och lägg på en tallrik.

    3. Stek rotfrukterna i olivolja på medelhög värme ca 10 minuter, tills de fått fin gyllenbrun färg.

    4. Tillsätt svamp, aubergine, timjan och kummin. Smaka av med salt och peppar. Sänk till låg värme. Håll det varmt.

    5. Sås: Smält smör i en stekpanna. Vispa ner grädde, fond och íngefära. Koka upp och sänk sedan till medellåg värme. Låt småkoka några minuter. Smaka av med salt och peppar.

    6. Stek ägg i olivolja i en annan stekpanna.

    7. Forma pytten till en ring, lägg ägget ovanpå och servera sallad, rödbetor och gurka till.

KOCK: SofiaSofia

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Citron förekommer ofta som smaksättare av salladsrätter. Andra syrliga ingredienser som syrlig ost eller syrlig frukt kan ge en syrlig smak åt anrättningen. I syrliga grönträtter förekommer ibland ägg som ofta är ett smakproblem ihop med frä  LÄS MER
Kockens tips!

Obergine kan vara lite besk. Vill man minska beskan delar man den på mitten och strör på rikligt med salt. Låt vila 15 minuter eller mer för att dra ut det beska. Spola sedan av saltet innan tillagning. Detta förfarande var vanligt förr, men numera brukar man hoppa över detta moment, bl.a. för att aubergien vanligtvis inte är lika besk längre.

Kommentar
Liknande recept
Om oss