30 min
18 Ingredienser
Enkelt
Spara
Lägg till i lista
Betygsätt det
Dela
4 Antal portioner
2 styck
Morot1 styck
Palsternacka4 styck
Potatis (fast sort)1 styck
Aubergine8 styck
Champinjoner (färska)1 tsk
Timjan (torkad)4 msk
Timjan (färsk, hackad)1 tsk
Kummin (hel)Olivolja
Salt & peppar
4 msk
Smör2 dl
Matlagningsgrädde2.50 msk
Grönsaksfond (konc)1 tsk
Ingefära (mald)4 styck
Ägg8 styck
CornichonRödbetor (inlagda)
Sallatsblad
KOCK: SofiaSofia
Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu
Obergine kan vara lite besk. Vill man minska beskan delar man den på mitten och strör på rikligt med salt. Låt vila 15 minuter eller mer för att dra ut det beska. Spola sedan av saltet innan tillagning. Detta förfarande var vanligt förr, men numera brukar man hoppa över detta moment, bl.a. för att aubergien vanligtvis inte är lika besk längre.