Apelsinanka

Apelsinanka

  • 0 voting
    0Recension
    • 50 min

    • 13 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 2 styck

      Anklår+bröst
    •  

      Salt & peppar
    • 2 styck

      Paprika (röd el. gul)
    • 1 styck

      Chilifrukt
    • 1 styck

      Squash
    • 1 styck

      Lök (t.ex. silverlök)
    •  

      Matfett till stekning
    • Sås:
    • 3.50 dl

      Apelsinjuice
    • 2 msk

      Strösocker
    • 1.50 cl

      Sherry (torr)
    • 100 gram

      Smör (kallt)
    • Tillbehör:
    • 3 dl

      Ris
    •  

      el. potatis
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 200°C.

    2. Välj anklår och/eller ankbröst. Salta, peppra.

    3. Tillaga ris eller potatis som tillbehör.

    4. Lår: Stek låren snabbt på hög värme i smör, så att de får färg. Sätt in i ugn 30 minuter.

    5. Ankbröst: Skär fina ränder på fettsidan. Stek fettsidan på medelhög värme 10-15 minuter. Vänd och stek köttsidan 5-10 minuter. Innertemperatur 63°C.Ta av från spisen. Låt köttet vila i 5-10 minuter.

    6. Ansa och strimla grönsaker. Stek i matfett på medelvärme ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.

    7. Sås: Värm upp apelsinjuice i en kastrull. Tillsätt socker och sherry. Låt småkoka 2-3 minuter. Vispa ner klickvis iskallt smör i såsen.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

PASSAR TILL

Pilaffris - grundrecept

Pilaffris - grundrecept

  • 30 min
  • 13 Ingredienser
  • Enkelt
Att tänka på när du väljer passande dryck

Fågelrätter är ofta syrliga tack vare att citron, apelsin, crème fraiche, kapris e.d. tillsätts som smaksättare av rätt eller i sås. Tillbehören ikan vara syrliga t.ex. en syrlig ost som i receptet Fetaostgratinerad kyckling.  LÄS MER
Kockens tips!

Om man så vill, kan man välja enbart anklår eller ankbröst.

Kommentar
Om oss