Koka potatisBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Koka potatis

  • 0 voting
    0Recension
    • 30 min

    • 2 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 0.80 kilo

      Potatis
    •  

      Salt
  • Gör så här:
    1. Färsk potatis: Gnid potatisen ren med svamp eller trasa. Koka färsk potatis på medelvärme i saltat vatten. Tillsätt gärna några dillkvistar. Koktid: 10-20 minuter.
       
    2. Oskalad vinterpotatis: Borsta eller skrapa potatisen väl. Koka potatis på medelvärme i osaltat vatten. Salt onödigt (tränger igenom skalet). Koktid: cirka 25 minuter.
       
    3. Skalad vinterpotatis: Skala och lägg i saltat vatten.  Koka på medelvärme.  Koktid: cirka 25 minuter.
       
    4. Mandelpotatis: Kokas alltid med skal.

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Alternativ

Potatismos

Potatismos

  • 30 min
  • 5 Ingredienser
  • Enkelt
Pressad potatis

Pressad potatis

  • 25 min
  • 6 Ingredienser
  • Enkelt
Kockens tips!

Potatis som kokas med skalen på behåller mer vitamin C än skalad och smakar godare. Välj jämnstora potatisar, så att de blir färdiga samtidigt. Dela ev de största potatisarna.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Koka rödbetor

Koka rödbetor

40 minEnkelt

Om oss