Tagliatelle med sparris och kräftstjärtarBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Tagliatelle med sparris och kräftstjärtar

  • 0 voting
    0Recension
    • 35 min

    • 14 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 400 gram

      Tagliatelle (bandpasta)
    • 1 knippe

      Grön sparris (färsk)
    • 1 dl

      Parmesan (nyriven)
    • 0.50 knippe

      Rucolasallat
    •  

      Salt & peppar
    • Sås:
    • 250 gram

      Kräftstjärtar (burk exkl spad)
    • 3 msk

      Smör
    • 2 msk

      Vetemjöl
    • 2 dl

      Matlagningsgrädde
    • 2 dl

      Crème fraiche
    • 2 msk

      Hummerfond (konc)
    • 0.50 tsk

      Dragon (torkad)
    • 0.50 tsk

      Timjan (torkad)
    • 1 krm

      Vitpeppar (nymald)
  • Gör så här:
    1. Skölj och skär sparris i små bitar. Stek sparrisen i smör i en kastrull på medelvärme tills den börjat få färg. Lägg åt sidan.

    2. Koka pasta enligt anvisning på paketet.

    3. Sås: Smält smör i sparriskastrullen. Vispa ner mjöl och häll på lite kräftspad, grädde, créme fraiche, fond och kryddor. Koka ihop på medellåg värme. Smaka av. Späd med lite vatten eller salt kräftspad om så behövs till lagom konsistens.

    4. Häll av pastavattnet i durkslag. Lägg tillbaka pastan i kastrullen. 

    5. Blanda ner sparris ochkräftstjärtarsåsen. Riv över parmesan. Garnera med rucola.

KOCK: SofiaSofia

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Avsnitt pasta-/risrätter ej klar. Pågående arbete.Pastarätter är som regel smakrika, risrätter smakrika eller kryddiga. Pastasåser är ofta lätt söta och ofta kryddiga och ofta är också övriga tillbehör smak  LÄS MER
Kockens tips!

Kommentar
Om oss