4 h
19 Ingredienser
Avancerat
Spara
Lägg till i lista
Betygsätt det
Dela
6 Antal portioner
4 kilo
KalkonSalt & peppar
15 styck
Champinjoner (färska)350 gram
Bacon2 styck
Gul lök2 styck
Ägg2 styck
Ägg (gula)2 dl
Ströbröd1 kvist
Timjan (färsk)1 kvist
Salvia (färsk)3 msk
PortvinSteksky (+ev vatten)
2 msk
Kycklingfond (konc)1 dl
Vispgrädde3 styck
Sötpotatis4 styck
PotatisSmör
200 gram
Brysselkål (färsk)Tranbärssylt
KOCK: PetterPetter
Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu
TILLHÖRANDE RECEPT
Thanksgiving Day (tacksägelsedagen) är en helgdag i USA och Canada alltsedan 1621, då pilgrimerna i Plymouth höll en tacksägelsefest för att fira den första skörden i det nya landet. Traditionellt äter man kalkon denna dag.