Cheesecake med vit choklad och konjaksblåbärBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Cheesecake med vit choklad och konjaksblåbär

  • 0 voting
    0Recension
    • 25 min( + 3 h )

    • 9 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 100 gram

      Digestivekex
    • 100 gram

      Smör
    • 250 gram

      Vit blockchoklad
    • 250 gram

      Philadelphiaost
    • 250 gram

      Mascarpone
    • 3 dl

      Vispgrädde
    • Sås:
    • 3 dl

      Blåbär (färska)
    • 0.50 dl

      Strösocker
    • 2.50 msk

      Konjak/brandy
  • Gör så här:
    1. Mixa kexen i en matberedare tills det blir smulor. Tillsätt smält smör och pressa ut degen i en pajform med en diameter på
      20 cm.
       
    2. Bryt chokladen i mindre bitar och kör dem i matberedaren tills konsistensen påminner om grovmalet kaffe. Blanda ner philadelfia- och mascarponeost i chokladen och rör tills smeten är slät.
       
    3. Vispa grädden till ett fast skum och vänd försiktigt ned den i ostsmeten. Häll smeten i pajformen och låt stå i kylskåpen i minst 3 timmar.
       
    4. Blanda blåbär, socker och konjak i en kastrull. Låt blandningen koka på medellåg värme i några minuter. Häll den varma såsen över kakan när den serveras.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kommentar
Om oss