Bankad fläskfilé med olivtapenadeBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Bankad fläskfilé med olivtapenade

  • 0 voting
    0Recension
    • 25 min

    • 9 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 500 gram

      Fläskfilé
    •  

      Salt & peppar
    •  

      Matfett till stekning
    • Tapenade:
    • 10 styck

      Oliver (gröna)
    • 10 styck

      Oliver (svarta)
    • 1 styck

      Chilifrukt
    • 1 klyfta

      Vitlök
    • Tillbehör:
    • 6 dl

      Råris
    •  

      Salt
  • Gör så här:
    1. Tapenade: Skala och finhacka vitlök.
      Ansa och finhacka chili. Finhacka oliver.
      Lägg i en skål, strö över salt och peppar. Låt marinera i kylskåp i ca 10 min.

    2. Ris: Koka enligt anvisning på förpackning.

    3. Kött: Skär filén i centimetertjocka skivor och banka ut dem till dubbel storlek.

      Hetta upp matfett i en stekpanna och stek köttet på medelhög värme i 2 min på var sida. Salta och peppra.

    4. Lägg upp köttet på ett fat och lägg lite olivtapenade på varje köttskiva.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Fläsk- och korvrätter är oftast smakrika. En salt köttbit t.ex. kassler eller rimmad fläsklägg kombineras gärna med smakrika tillbehör som senap, äppelmos o.d. Kött och tillbehör är oftare kraftfulla än magra, men kan vara magert vi  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Parmalindad fläskfilé
0 voting
Fläskfilé Oscar

Fläskfilé Oscar

40 minEnkelt

Om oss