RotfruktsgrytaBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Rotfruktsgryta

  • 0 voting
    0Recension
    • 30 min

    • 10 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 4 styck

      Palsternacka
    • 4 styck

      Morot
    • 1 styck

      Gul lök
    • 1 styck

      Purjolök
    • 6 dl

      Vatten
    • 1 msk

      Grönsaksfond (konc)
    • 1 tsk

      Timjan (torkad)
    •  

      Salt & peppar
    • Tillbehör:
    • 4 skiva

      Mörkt matbröd
    •  

      Timjan till garnering
  • Gör så här:
    1. Skala potatis, morot och lök. Skär dem i bitar. Ansa och grovskiva purjolök. Lägg alla soppingredienser utom purjolöken i en gryta.

    2. Låt koka upp och koka sedan rotfrukterna i 10 minuter och lägg i purjolöken. Fortsätt kokningen i ytterligare cirka 10 minuter tills rotfrukterna mjukat.

    3. Servera i djupa tallrikar och dekorera med en kvist färsk timjan. Grovt bröd eller knäckebröd fungerar bra som tillbehör.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Kokta grönsaker blir lätt neutrala vid tillagning. Är kryddningen dessutom mild blir rätten neutral. En naturell mager sallad kan skapa problem ihop med dryck, främst ihop med vin, om sallden är besk. Fett och syra (dressing) mildrar dock effekten. Om en naturel  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
1 voting
Rotfruktsgryta med lax
Om oss