Varm glögg på granatäpple (alkoholfri)

Varm glögg på granatäpple (alkoholfri)

En variant av glögg gjord på granatäppeljuice.

  • 0 voting
    0Recension
    • 7 Ingredienser

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser
    • 1 förp.

      Glöggkryddor
    • 200 gram

      Pekannötter
    • 1 liter

      Granatäppeljuice
    • 200 gram

      Paranötter
    •  

      Smörpapper
    • 1 styck

      Lime
    • 200 gram

      Strösocker
  • Gör så här:
    1. Koka ihop granatäppeljuice med glöggkryddor och pressad limejuice.
      Låt dra i minst 12 timmar.

    2. Sila bort kryddorna.

    3. Smält socker i stekpanna tills det karamelliserats (blir brunt, trögflytande).

    4. Tillsätt nötter och rör om.
      Lägg över på smörpapper och låt stelna.
      Skilj nötter åt från varandra.

    5. Servera glöggen varm med nötterna som tilltugg.

KOCK: norskfisk.senorskfisk.se

Uppdragsgivare:www.norskfisk.sewww.norskfisk.se

Kockens tips!

Tänk på att karamelliserat socker är mycket hett. Risk för brännskador.

Om sockret stelnat av någon anledning, är det bara att värma på igen för att få det flytande. Bränn dock inte för länge i pannan, för då blir det en bränd otrevlig smak.

Överblivet stelnat socker i pannan tas bort med rinnande hett vatten.

Kommentar
Om oss