Osso buco à la Petter - köttgryta av kalvläggBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Osso buco à la Petter - köttgryta av kalvlägg

  • 1 voting
    1Recension
    • 2 h

    • 16 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 800 gram

      Kalvläggskött (utan ben)
    • 2 msk

      Matfett till stekning
    • 1 styck

      Gul lök
    • 2 klyfta

      Vitlök
    • 5 dl

      Trattkantarell
    • 5 styck

      Champinjoner (färska)
    • 2 dl

      Vitt vin (torrt)
    • 1.50 dl

      Vatten
    • 5 msk

      Grönsaksfond (konc)
    • 1 tsk

      Timjan (torkad)
    • 1 blad

      Lagerblad
    • 1 tsk

      Rosmarin (torkad)
    • 3 msk

      Tomatpuré
    • 2 msk

      Persilja (finhackad)
    • Tillbehör:
    • 400 gram

      Bandpasta (färsk)
    •  

      Salt & peppar
  • Gör så här:
    1. Skär köttet i 2 cm tjocka skivor.

    2. Hetta upp smör i en stor gryta och stek köttet hastigt på hög värme tills det fått fin färg. Rör om. Lägg åt sidan.

    3. Skala och hacka lök, vitlök och svamp. Fräs det i grytan på medelhög värme. Lägg i köttet och tillsätt vin, vatten+fond, kryddor och tomatpuré.

    4. Koka på svag värme i ca 1,5 timme. Strö över hackad persilja mot slutet.

    5. Koka pasta enligt anvisning på förpackning. Tillsätt lite smör.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Passar till

Kokt potatis - grundrecept

Kokt potatis - grundrecept

  • 30 min
  • 2 Ingredienser
  • Enkelt
Kokt ris - grundrecept

Kokt ris - grundrecept

  • 20 min
  • 7 Ingredienser
  • Enkelt
Att tänka på när du väljer passande dryck

Kalvköttsrätter är ofta smakrika pga av tillbehören. Dessa är dock vanligtvis milt smakrika för att inte dominera över det finstämt milda köttet.  LÄS MER
Kockens tips!

Osso buco är en klassiskt italiensk rätt.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Köttgryta av kalvlägg
0 voting
Salsa verde à la Petter
Om oss