Grillad havsrudaBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Grillad havsruda

  • 0 voting
    0Recension
    • 30 min

    • 6 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 2 styck

      Havsruda
    • 2 styck

      Citron
    • 0.50 kruka

      Timjan (färsk)
    • 75 gram

      Smör
    •  

      Salt & peppar
    • Tillbehör:
    • 0.80 kilo

      Potatis
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnsgrillen på 280ºC.
      Riv citronskal. Hacka timjan.
      Spar några timjankvistar till garnering.
       
    2. Blanda smör, citronskal, och hackad timjan med lite salt och peppar till en röra.
       
    3. Potatis: Koka potatisen i lättsaltat vatten.
       
    4. Fisk: Smöra en ugnsfast form.
      Skär några snitt i fisken och fyll snitten med smörblandningen. Salta och peppra.
      Lägg fisken i formen.
       
    5. Grilla fisken överst i ugnen i 3-8 min på var sida (beroende på hur tjock fisken är).
      Fisken är klar när köttet är vitt och lätt lossar från ryggbenet.
       
    6. Garnera med några kvistar timjan.
      Pressa citronjuice över fisken.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

PASSAR TILL

Att tänka på när du väljer passande dryck

Citronsmak är vanligt i samband med fiskrätter. Men syrlighet förekommer även tack vare andra tillbehör, som t.ex. i rätten Passionerad hälleflundra pga syran i passionsfrukten. Ättika är ett annat sätt att syra maten, vilket skett för rätterna Ättiksströmming och Blåforell. Inte sällan kombineras s  LÄS MER
Kockens tips!

Fisken kan lämpligen även anrättas på utegrill.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Grillat lammfärsspett
0 voting
Grillade fiskbullar

Grillade fiskbullar

10 minEnkelt

Om oss