RosenbrödBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Rosenbröd

  • 0 voting
    0Recension
    • 1 h 20 min

    • 8 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    27 Antal bullar

    • 100 gram

      Smör el. margarin
    • 5 dl

      Mjölk
    • 50 gram

      Jäst (färsk)
    • 1 tsk

      Salt
    • 2 tsk

      Strösocker
    • 1.30 liter

      Vetemjöl
    • Tillbehör:
    •  

      Ägg
    •  

      Vallmofrö
  • Gör så här:
    1. Smält matfettet i en kastrull och häll i mjölk. Värm spadet till 37°C. (fingervarmt).
       
    2. Lös upp jäst med degspadet i en bunke och tillsätt salt, socker och mjöl. Arbeta degen tills den blir smidig. Låt sedan degen jäsa till dubbel storlek (ca 30 minuter).
       
    3. Forma dem till små bullar och klipp ett kryss. Jäs sedan under bakduk i ca 30 minuter.
       
    4. Sätt ugen på 250°C.
       
    5. Pensla bröden med uppvispat ägg och strö över vallmofrön. Grädda bröden mitt i ugnen  i ca 8 minuter.

KOCK: SofiaSofia

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kommentar
Om oss