Grönpepparpizza med kronärtskockaBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Grönpepparpizza med kronärtskocka

  • 0 voting
    0Recension
    • 1 h 20 min

    • 11 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • Pizzadeg:
    • 25 gram

      Jäst (färsk)
    • 2.50 dl

      Vatten
    • 1 tsk

      Salt
    • 7 dl

      Vetemjöl
    • 1 msk

      Olivolja
    • Fyllning:
    • 200 gram

      Hårdost (lagrad)
    • 2 burk

      Kronärtskocka (burk)
    • 2 msk

      Grönpeppar (hel)
    • 8 msk

      Pizzasås
    •  

      el. tomatpuré
    •  

      Persilja till garnering
  • Gör så här:
    1. Pizzadeg: Jämför grundrecept. Lös upp jästen i fingervarmt vatten. Tillsätt olivolja, salt och vetemjöl. Blanda och knåda i cirka 10 minuter. Låt degen jäsa i 30 minuter under duk. Dela degen portionsstorlekar. Kavla ut.

    2. Värm ugnen till 250°C.

    3. Pizza: Skiva eller riv ost. Dela kronärtsbottnarna i små bitar.

    4. Bred pizzasås eller tomatpuré på pizzan. Tillsätt ost och kronärtskocksbottnar. Toppa med hel grönpeppar. Ringla lite olivolja över pizzan. Grädda i ugnen i cirka 15 minuter.

    5. Lägg upp på tallrik. Garnera med persilja.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

PASSAR TILL

Grönpepparpizza med kronärtskocka

Grönpepparpizza med kronärtskocka

  • 1 h 20 min
  • 15 Ingredienser
  • Medel
Pizzadeg -grundrecept

Pizzadeg -grundrecept

  • 1 h 20 min
  • 14 Ingredienser
  • Enkelt
Pizzasås

Pizzasås

  • 30 min
  • 7 Ingredienser
  • Enkelt
Att tänka på när du väljer passande dryck

Pasta har neutral smak och är kryddning och tillbehör i övrigt milda har rätten neutral smak. Ofta ingår köttfärs och andra lätt smakrika ingredienser varför gränsen mot smakrik pastarätt är diffus. Kraftfull, smakrik anrättning mi  LÄS MER
Kockens tips!

Pizzasås (färdiglagad eller hemlagad) gör pizzan saftigare jämfört med tomatpuré.

Kommentar
Liknande recept
Om oss