Pizzadeg -grundrecept

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu

Pizzadeg -grundrecept

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Pizzadeg:

 

Jäst (färsk)

25,0 

gram

Vatten

2,5 

dl

Salt

1,0 

tsk

Vetemjöl

7,0 

dl

Olivolja

1,0 

msk

 

Tillbehör:

 

Pizzasås

8,0 

msk

el. tomatpuré

 

 

Olivolja

 

 

Valfri fyllning

 

 

Pizzautrustning

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Melini Chianti Pian del Masso

Mjukt rött vin
Pris: 72 kr

(Portionsvikt: 198 gram)

Ingredienser

Pizzadeg:

Jäst (färsk) 25,0 gram  

Vatten 2,5 dl  

Salt 1,0 tsk  

Vetemjöl 7,0 dl  

Olivolja 1,0 msk  

 

Tillbehör:

Pizzasås 8,0 msk  

el. tomatpuré  

Olivolja  

Valfri fyllning 

 

Pizzautrustning  

Kock: Petter

Uppdragsgivare: Spisa.nu

Tillagning (1 tim 20 min )

  1. Lös jästen i fingervarmt vatten (37°C). Tillsätt olivolja, salt och vetemjöl. Blanda och knåda degen ordenligt i cirka 10 minuter tills degen blir elastisk.

  2. Låt degen jäsa i 30 minuter under duk.

  3. Värm ugnen till 250°C.

  4. Dela degen portionsbullar. Kavla ut degklupparna till rundlar. Lägg på bakpapper på en ugnsplåt. (Alternativt använd pizzaplåt/pizzasten).

  5. Lägg på pizzasås och valfri fyllning. Ringla lite olivolja över.

  6. Grädda i ugn 10-15 minuter tills pizzan fått fin färg och kanten blivit knaprig.

Kockens kommentar

Pizzadeg bakas bäst på speciell rund bakplåt med hål, helst av s.k. non-stickbeläggning. Hålen gör att pizzan även blir knaprig undertill.

PASSAR TILL

Hemlagad pizzasås

Pizzasallad

Fler recept inom Pizza

Liknande recept som Pizzadeg -grundrecept

Annonser