Blancherade rädisor

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu

Blancherade rädisor

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Gul lök

1,0 

styck

Salladslök

1,0 

styck

Spenatblad (färsk)

100,0 

gram

Rädisa

2,0 

knippen

Muskot (riven)

 

 

Smör

 

 

Salt (grovt havssalt)

 

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
(Portionsvikt: 113 gram)

Ingredienser

Gul lök 1,0 styck  

Salladslök 1,0 styck  

Spenatblad (färsk) 100,0 gram  

Rädisa 2,0 knippen  

Muskot (riven)  

Smör  

Salt (grovt havssalt)  

 

Kock: Petter

Uppdragsgivare: Spisa.nu

Tillagning (10 min )

  1. Skala och hacka lök. Skiva salladslök.

  2. Fräs spenat, lök och salladslök i olivolja på medelvärme i ca 2 min utan att de tar färg. Häll över 2 msk vatten och riv över muskot. Tillsätt även en klick smör.

  3. Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull och tag sedan av från plattan. Lägg i rädisorna och låt dem ligga i kastrullen i 5 min.

  4. Tag upp rädisorna från kastrullen.
    Lägg dem och spenatblandningen på en tallrik och strö över havssalt.

Kockens kommentar

Blanchera = koka kort tid, eller egentligen att lägga varan i kallt vatten som kokas upp, varefter varan tas ur. Förvälla är ett annat ord för att koka något mycket hastigt, men då lägger man varan i kokande vatten.

Fler recept inom Kokta grönsaker

Liknande recept som Blancherade rädisor

Annonser