Gratinerade havskräftorBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Gratinerade havskräftor

  • 0 voting
    0Recension
    • 20 min

    • 9 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 12 styck

      Havskräftor (råa)
    • 250 gram

      Smör
    • 4 klyfta

      Vitlök
    • 1 styck

      Gul lök
    • 1 styck

      Jalapeno inlagd (grön)
    • 1 dl

      Persilja (finhackad)
    • 1.50 dl

      Parmesan (nyriven)
    •  

      Peppar
    • Tillbehör:
    • 1 styck

      Baguette
  • Gör så här:
    1. Tina kräftorna om de ärfrysta.

    2. Sätt ugnen på 275°C.

    3. Dela kräftorna på längden och lägg dem i en ugnsfast form.

    4. Skala och hacka lök och vitlök. Hacka persilja och jalapeno. Riv parmesan.

    5. Hetta upp lite smör i stekpanna på medelvärme. Fräs lök, vitlök och jalapeno ett par minuter utan att bränna. Smält resten av smöret i pannan.

    6. Häll löksmöret över kräftorna och strö över parmesanost och persilja. Gratinera i ugnen i cirka 5 minuter.

    7. Ta ut och dra några varv med pepparkvarn över kräftorna.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Kraftfulla skaldjursrätter är oftast smakrika anrättningar tack vare smakrika tillbehör, Främst handlar det om kaloririka och smakrika såser till maten. Ofta utgör såsen en väsentlig del av portionsvikten vilket gör rätten fyllig.  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Gratinerad fänkål

Gratinerad fänkål

35 minEnkelt

Om oss