Oxfilétartar med vaktelägg  Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Oxfilétartar med vaktelägg

  • 0 voting
    0Recension
    • 15 min

    • 8 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 400 gram

      Oxfilé
    • 4 st liten

      Schalottenlök
    • 1 dl

      Rödbetor (inlagda)
    • 5 msk

      Kapris
    • 1 msk

      Cognac
    • 3 stänk

      Tabascosås
    • 4 styck

      Vaktelägg
    •  

      Salt & peppar
  • Gör så här:
    1. Skala och hacka lök. Skär rödbetor och oxfilén i småbitar. Blanda med övriga ingredienser i en skål (utom vakteläggen).

    2. Forma blandningen till runda biffar på tallrikar (i metallring). Salta och peppra.

    3. Tryck ut en liten grop i mitten på varje biff och placera gulan från ett rått vaktelägg i. Dekorera med en kvist av någon färsk ört.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Köttfärsrätter är nästan alltid smakrika. Färsen är ofta variationsrikt smaksatt som sedan kombineras med smakrika tillbehör.  LÄS MER
Kockens tips!

Serveras som lättare måltid med ett gott bröd till, eller som matig förrätt.

Tatar = mongolfolk. Det sägs att kosackerna lade kött mellan sadel och häst och red på i timmar, för att köttet skulle bli mört.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Pocherade vaktelägg (plockmat)
Om oss