Marinara - pasta med havets frukterBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Marinara - pasta med havets frukter

  • 0 voting
    0Recension
    • 55 min

    • 16 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 500 gram

      Spagetti
    • 1 styck

      Lök (gul, silver e.d.)
    • 2 klyfta

      Vitlök
    • 1 burk

      Krossade tomater
    • 2 msk

      Tomatpuré
    • 1 msk

      Basilika (finhackad)
    • 2 msk

      Oregano (färsk)
    •  

      Salt & peppar
    •  

      Olivolja till stekning
    • 2 cl

      Vitt vin (12%)
    • 15 styck

      Blåmusslor (färska)
    • 50 gram

      Smör
    • 125 gram

      Vitfisk (filé)
    • 125 gram

      Bläckfisk
    • 200 gram

      Räkor (rensade)
    •  

      Persilja till garnering
  • Gör så här:
    1. Skala och hacka lök, vitlök, örtkryddor.

    2. Hetta upp olja i en stor kastrull och fräs löken på medelhög värme i några minuter. Minska värmen och tillsätt tomater och puré. Låt sjuda i cirka 5 minuter. 
      Tillsätt örtkryddor, peppar och salt.

    3. Häll vin i en kastrull och lägg i musslorna.
      Låt koka i cirka 4 min under lock (tills de har öppnat sig). Kasta musslor som inte öppnar sig. Häll spadet i såsen.

    4. Smält smör i en stekpanna. Tärna fisk och bläckfisk och stek i omgångar på medelhög värme cirka 1 minut vardera. Lägg över i såskastrullen och tillsätt även räkor.

    5. Koka pasta enligt anvisning på paketet.
      Låt rinna av i durkslag. Lägg tillbaka i kastrullen och vänd ner skaldur med sås. Lägg på musslor och strö persilja över.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Avsnitt pasta-/risrätter ej klar. Pågående arbete.Pastarätter är som regel smakrika, risrätter smakrika eller kryddiga. Pastasåser är ofta lätt söta och ofta kryddiga och ofta är också övriga tillbehör smak  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Pasta

Pasta

15 minEnkelt

Om oss