Cogollos - vinägrettsallad (tapas)Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Cogollos - vinägrettsallad (tapas)

  • 0 voting
    0Recension
    • 10 min

    • 9 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 4 styck

      Minihjärtsallat
    •  

      el. annan sallat
    • 0.30 styck

      Rödlök
    • 1 dl

      Olivolja
    •  

      Olivolja till stekning
    • 2 msk

      Balsamvinäger
    • 1 msk

      Senap
    • 1 msk

      Vatten
    •  

      Salt & peppar
  • Gör så här:
    1. Skölj salladen och dela den på mitten. Skala och finhacka rödlöken.

    2. Hetta upp olja i en stekpanna på medelvärme. Fräs löken mjuk i ett par minuter.

    3. Blanda matolja, senap, vinäger och vatten. Vispa tills blandningen blir krämig. Smaka av med salt och peppar.

    4. Strö löken över salladen. Häll på vinegretten.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kockens tips!

Spanska: cogollo(s) har flera betydelser, dels den inre delen av t.ex. sallad, dels bildligt "det finaste/bästa" av något. Det är vidare namn på en spansk ort, samt namn på en salladssort (hjärtbladssallad).

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Cogollos - vinägrettsallad
0 voting
Sardinska cogollos (tapas)
Om oss