Strutsfilé med drambuiesås och röstiBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Strutsfilé med drambuiesås och rösti

  • 0 voting
    0Recension
    • 45 min

    • 9 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 500 gram

      Strutsfilé
    •  

      Smör el. margarin
    •  

      Salt & peppar
    • Sås:
    • 10 cl

      Drambuie
    • 2 dl

      Grädde
    • 1.50 msk

      Viltfond (konc)
    •  

      Matlagningsmjöl
    • Tillbehör:
    • 0.80 kilo

      Potatis
    • 1 knippe

      Grön sparris (färsk)
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 180°C. Salta och peppra strutsfiléer. Skala och grovriv potatis. Lägg i vatten. Häll bort vattnet och låt rinna av.

    2. Hetta upp matfett i stekpanna på medelhög värme. Stek filéerna 2-3 minuter på var sida. Lägg över i ugnsfast form och sätt i ugn i 5-10 minuter. Ta ut. Låt det vila 7 minuter.

    3. Tillaga rösti enligt separat recept.

    4. Häll drambuie i en kastrull och koka upp. Sänk värmen och tillsätt grädde och fond. Låt sjuda 5-10 minuter. Smaka av med salt och peppar och ev. lite steksky. Önskas lite tjockare sås, tillsätt under omröring lite matlagningsmjöl.

    5. Koka sparris i cirka 5 minuter.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Kraftfulla fågelrätter är ofta smakrika. Anka, gås, vildfågel är i sig smakrika, men oftasts är det tillbehören som har många olika smaker. Smakvariationen är stor, varför dessa rätter kräver lite extra engagemang och smakanalys  LÄS MER
Kockens tips!

Hur det smakar? Mycket fint kött påminnande om fin oxfilé, fast bättre enligt vår chefskock Petter. Fryst struts kan man hitta i special­butiker, vanligtvis formade till runda portions­biffar.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Drambuiesås

Drambuiesås

15 minEnkelt

Om oss