DrambuiesåsBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Drambuiesås

  • 0 voting
    0Recension
    • 15 min

    • 6 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 10 cl

      Drambuie
    • 2 dl

      Grädde
    • 1.50 msk

      Viltfond (konc)
    •  

      el. oxfond (konc)
    •  

      Salt & peppar
    •  

      Matlagningsmjöl
  • Gör så här:
    1. Häll drambuie i en kastrull och koka upp. Tillsätt grädde, fond och låt sjuda på medellåg värme i cirka 10 minuter.

    2. Smaka av med salt, peppar. Även gärna med steksky om sådan finns.

    3. Späd med vatten eller sky om såsen är för tjock. Önskas tjockare sås, tillsätt under omröring lite matlagnings­mjöl. Koka 3 minuter.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kockens tips!

En lyxig sås med karaktär, avsedd för finare kötträtter.

Kommentar
Liknande recept
Om oss