Lägg till ingredienser

Sats (5 dl): 1

Lingon (färska)

1.0 

liter

Vatten

1.0 

dl

Strösocker

3.0 

dl

Glasburk m. lock (1/2 l)

2.0 

styck

 

Konsistensgivare:

 

Pektin (pulver)

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
(Portionsvikt: 868 gram)

Ingredienser

Lingon (färska) 1.0 liter  

Vatten 1.0 dl  

Strösocker 3.0 dl  

Glasburk m. lock (1/2 l) 2.0 styck  

 

Konsistensgivare:

Pektin (pulver)  

Kock: Spisa

Uppdragsgivare: Spisa.nu

Tillagning (40 min )

  1. Rensa lingonen i en skål med vatten. Skräpet flyter upp. Häll bort vattnet.

  2. Lägg lingonen i en gryta och tillsätt vatten. Hetta upp långsamt på medellåg värme. Låt sjuda i 15 minuter. Skumma av.

  3. Ta av kastrullen från värmen och rör ner lite socker i taget. Rör om då och då, tills sockret löst sig. Låt sylten på nytt sjuda i 10 minuter på låg värme.

  4. För fastare sylt: Tillsätt pektin enligt anvisning på förpackning.

  5. Tag av från plattan och låt stå några minuter. Skumma av väl och häll över på väl rengjorda burkar. Skruva på locket medan sylten är varm, samt vänd dem upp och ner. Då fäster locken tätt och fint.

Kockens kommentar

Lingonsylt innehåller mycket socker. Önskas mindre socker rekommenderas rårörda lingon, som dock har sämre hållbarhet. Lingonsylt passar till allehanda rätter.

ALTERNATIV

Rårörda lingon

Senapslingon

Chililingon

Lingonketchup

Fler recept inom Sylt

Liknande recept som Lingonsylt

Annonser