Rapphöna i konjaksås

Rapphöna i konjaksås

  • 0 voting
    0Recension
    • 1 h

    • 10 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 4 styck

      Rapphöna
    • 1 msk

      Smör och/el. olivolja
    •  

      Salt & peppar
    • Sås:
    • 10 cl

      Brandy/cognac
    • 1 dl

      Grädde (matlagnings-)
    • 2 msk

      Kycklingfond (konc)
    •  

      Steksky
    • Tillbehör:
    • 0.80 kilo

      Potatis
    • 200 gram

      Brytbönor (färska)
    • 2 dl

      Rönnbärsgelé
  • Gör så här:
    1. Skär loss lår och filé. Ansa bönor, skala och tärna potatis.

    2. Hetta upp matfett i panna på medelhög värme. Bryn fågeln några minuter på vardera sidorna till fin färg. Sänk värmen och efterstek 15 minuter under lock. Ta ur och låt vila 5-10 minuter.

    3. Hetta under tiden upp matfett i panna på medelhög värme. Stek potatisen knaprig. Salta.

    4. Koka bönor i lättsaltat vatten cirka 10 minuter.

    5. Sås: Häll grädde, fond och brandy i en kastrull. Koka upp. Smaksätt med lite sky, salt och peppar. Sänk till medellåg värme och låt småkoka i 5 minuter.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Passar till

Rönnbärsgelé

Rönnbärsgelé

  • 45 min
  • 4 Ingredienser
  • Enkelt
Att tänka på när du väljer passande dryck

Kraftfulla fågelrätter är ofta smakrika. Anka, gås, vildfågel är i sig smakrika, men oftasts är det tillbehören som har många olika smaker. Smakvariationen är stor, varför dessa rätter kräver lite extra engagemang och smakanalys  LÄS MER
Kockens tips!

Kommentar
Liknande recept
Om oss