TsatsikiBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Tsatsiki

  • 0 voting
    0Recension
    • 10 min

    • 8 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 3 dl

      Yoghurt (grekisk)
    •  

      el. naturell yoghurt
    • 1 styck

      Gurka
    • 2 klyfta

      Vitlök
    • 1 msk

      Dill (finhackad)
    • 1 msk

      Vitvinsvinäger
    •  

      Olivolja
    •  

      Ger 1 dl/portion
  • Gör så här:
    1. Skala och riv vitlök (eller pressa). Finhacka dill.

    2. Skala gurka och gröp ur det mjuka frökärnepartiet som tas bort. Grovriv den fasta gurkdelen.

    3. Blanda ingredienserna utom olivoljan. Droppa olivolja över och ställ kallt.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kockens tips!

Tsatsiki (Grekisk gurkyoghurt) passar väl till kryddstarka kötträtter.

Naturell yoghurt ger en lösare konsistens än grekisk yoghurt, som dock kan vara svår att få tag på. Vill man få vanlig yoghurt fastare, vattnar man ur knappt dubbla mängden i en silduk eller genom ett kaffefilter. Låt stå och droppa i 2-3 timmar.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Tsatsiki - grundrecept
0 voting
Grekisk gurkyoghurt - tsatsiki
Om oss