Sauce Pernod RicardBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Sauce Pernod Ricard

  • 0 voting
    0Recension
    • 15 min

    • 6 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 3 st liten

      Schalottenlök
    • 1.50 dl

      Vitt vin (torrt)
    • 7 cl

      Anissprit
    •  

      t.ex. Pernod el. Ricard
    • 100 gram

      Smör (kallt)
    •  

      Salt
  • Gör så här:
    1. Finhacka schalottenlök och fräs den sedan i smör på medellåg värme i cirka 5 minuter tills den blir mjuk.

    2. Häll på vin och anisspit och koka tills vätskan har reducerats till halva mängden.

    3. Rör ner kallt smör, lite i taget tills allt smör absorberats i såsen. Smaka av med salt.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kockens tips!

Denna smakrika sås passar till lamm, oxkött, vilt mm och är mer av en smaksättare än en sås.

Kommentar
Liknande recept
Om oss