Hummersoppa (förrätt)Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Hummersoppa (förrätt)

  • 2 votings
    2Recensioner
    • 14 min

    • 9 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 1 styck

      Hummer (kokt)
    • 0.50 liter

      Mjölk
    • 1 dl

      Vispgrädde
    • 0.50 dl

      Hummerfond (konc)
    • 0.50 msk

      Konjak/brandy
    • 2 kvist

      Dill
    •  

      Salt
    • Tillbehör:
    •  

      Vitt matbröd
    •  

      Ger 1 tallrik/portion
  • Gör så här:
    1. Rensa hummern och skala den.
      Lägg köttet i en liten skål.

    2. Häll mjölk, grädde, fond och konjak i en stor kastrull. Koka upp och ta ifrån spisen.
      Smaka av med lite salt.

    3. Häll upp soppan i tallrikar, fördela hummerkött och garnera med kryddgrönt, helst dill.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Neutrala rätter saknar inte smak, men de har ingen tydlig enskild smak. Rätterna kan vara svåra att avskilja från andra smakgrupper. Avgörande är som regel att inte tillbehören har någon utpräglad smak. Fisken har som regel neutral, mild s  LÄS MER
Kockens tips!

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Hummersoppa

Hummersoppa

14 minEnkelt

0 voting
Tonfiskmousse (förrätt)
Om oss