Gratinerat kalkonbröst med citronskyBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Gratinerat kalkonbröst med citronsky

  • 0 voting
    0Recension
    • 1 h

    • 13 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 1 styck

      Kalkonbröst
    • 50 gram

      Smör
    •  

      Timjan (torkad)
    •  

      Rosmarin (torkad)
    •  

      Salt & peppar
    • Sås:
    • 2 dl

      Grädde
    • 2 msk

      Kycklingfond (konc)
    • 0.50 styck

      Citron
    •  

      Matlagningssoja
    •  

      Matlagningsmjöl
    • Tillbehör:
    • 0.80 kilo

      Potatis
    • 200 gram

      Brysselkål (färsk)
    •  

      Vinbärsgelé
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 180°C. 
       
    2. Kalkon: Krydda kalkonen med timjan, rosmarin, salt och peppar. Lägg kalkon och smör i en ugnssäker form och sätt in i ugnen 30-50 min. Innertemperatur 70°C.
      Ta ut köttet och låt vila 10-20 min.
       
    3. Potatis: Skala och koka i lättsaltat vatten.
       
    4. Brysselkål: Kokas i 5-10 minuter.
       
    5. Sås: Häll grädde och fond i en kastrull. Koka upp. Smaka av med lite steksky, citronjuice, salt och peppar. Färga med några droppar matlagningssoja.
      Låt småkoka i cirka 5 minuter.

      För tjockare sås, tillsätt lite matlagnings­mjöl och låt koka i 3 minuter.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

TIPS

Kalkondagobert

Kalkondagobert

  • 12 min
  • 7 Ingredienser
  • Enkelt
Att tänka på när du väljer passande dryck

Fågelrätter är ofta syrliga tack vare att citron, apelsin, crème fraiche, kapris e.d. tillsätts som smaksättare av rätt eller i sås. Tillbehören ikan vara syrliga t.ex. en syrlig ost som i receptet Fetaostgratinerad kyckling.  LÄS MER
Kockens tips!

Kalkon är en stor hönsfågel med stor viktvariation. Stektiden kan därför variera och stektermometer rekommenderas. Överstekt kalkon blir torr och tråkig.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Gratinerade havskräftor
Om oss