Kalkonsallad (lätt måltid)Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Kalkonsallad (lätt måltid)

  • 0 voting
    0Recension
    • 12 min

    • 8 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 600 gram

      Kalkonbröst (kokt)
    • 300 gram

      Champinjoner (färska)
    • 2 msk

      Matolja (oliv)
    • 100 gram

      Mangoldskott
    •  

      Salt & svartpeppar
    • Krydda gärna med:
    •  

      Timjan (torkad)
    •  

      Anis (hel)
    •  

      Salvia (färsk)
  • Gör så här:
    1. Skölj sallat och svamp och låt rinna av. Skär dem sedan i mindre delar och strimla kalkonen.

    2. Stek svampen i torr panna tills vattnet försvunnit. Tillsätt matfett och stek på medelhög värme ett par minuter så att den får färg.

    3. Lägg upp salladen på tallrik. Häll på lite olivolja. Tillsätt kalkonstrimlorna. Krydda salladen. 

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Kokta grönsaker blir lätt neutrala vid tillagning. Är kryddningen dessutom mild blir rätten neutral. En naturell mager sallad kan skapa problem ihop med dryck, främst ihop med vin, om sallden är besk. Fett och syra (dressing) mildrar dock effekten. Om en naturel  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Gurkostmousse (lätt måltid)
0 voting
Kräftsallad (lätt måltid)
Om oss