Dubbelpanerad kalkonschnitzel med kaprisBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Dubbelpanerad kalkonschnitzel med kapris

  • 0 voting
    0Recension
    • 35 min

    • 12 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 4 skiva

      Kalkonbröst
    • 4 styck

      Ansjovis-/sardellfiléer
    • 1 styck

      Citron
    • 2 msk

      Kapris
    • Panering:
    • 2 styck

      Ägg
    • 1 dl

      Vetemjöl
    • 1 dl

      Ströbröd
    •  

      Salt & peppar
    • Tillbehör:
    • 0.80 kilo

      Potatis
    •  

      Smör
    •  

      Mjölk
    •  

      Sallatsblad
  • Gör så här:
    1. Förbered: Ansa och tvätta sallat.
      Skär kalkonköttet i 1/2 cm breda skivor. Skär citronskivor.
       
    2. Potatis: Skala och koka i lättsaltat vatten.
      Mosa potatisen med smör och lite mjölk.
      Smaka av med salt och peppar.
       
    3. Panera: Vispa ägg med en gaffel i en skål.
      Häll mjöl på en tallrik, blanda med lite salt. Häll ströbröd på en annan tallrik.

      Vänd kalkonköttet i vetemjöl, sedan i äggsmeten och sist i ströbröd.
      Låt paneringen torka en stund.
       
    4. Stek: Hetta upp matfett i en panna på medelvärme. Stek schnitzlarna ca 3 min var sida till gyllenbrun färg utan att bränna.
       
    5. Servera: Lägg upp schnitzlar och garnera med citron, ansjovis/sardell och kapris.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Alternativ

Kokt ris - grundrecept

Kokt ris - grundrecept

  • 20 min
  • 7 Ingredienser
  • Enkelt
Att tänka på när du väljer passande dryck

Salta fågelrätter är sällan mycket salta, men sältan är den utmärkande smaken. I denna grupp hittar vi främst kyckling och kalkonrätter t.ex. panerad kalkonschnitzel med kapris och ansjovis. Denna rätt är mager trots panering pga att kalkonb  LÄS MER
Kockens tips!

Kalkon skall stekas lätt, annars blir det torrt och tråkigt.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Kalkonschnitzel med löksås
Om oss