Råbiff på macka (förrätt)Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Råbiff på macka (förrätt)

  • 0 voting
    0Recension
    • 7 min

    • 10 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal små portioner

    • 300 gram

      Nötfärs
    • 0.50 styck

      Rödlök
    • 3 msk

      Kapris
    • 4 styck

      Ägg (gula)
    • 30 gram

      Bordssmör
    • 4 skiva

      Matbröd (gärna mörkt)
    • Tillbehör:
    •  

      Salt & peppar
    •  

      Worcestershiresås
    •  

      Tabascosås
    •  

      Ger 1 smörgås/portion
  • Gör så här:
    1. Skala och finhacka lök.

    2. Bred matfett på bröd. Platta ut köttfärs ovanpå.

    3. Lägg på lök, kapris och ägggula.

    4. Servera. Låt gästen salta och peppra efter egen smak och krydda med t.ex. worcestershiresås eller tabasco.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kockens tips!

Säg till i butiken att mala nötkött till råbiff. Köttet skall vara purfärskt och malt av ytter- eller innanlår.  Andra tillbehör som finhackad gurka, rödbetor e.d. passar också bra som garnering.

Äggskal bör vara rengjorda på utsidan om de används som på bilden. Ytan kan vara bakterierik, men inte insidan. Mest hygieniskt är att lägga upp utan skal.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Råbiff på macka (vickning)
0 voting
Råbiff på macka

Råbiff på macka

7 minEnkelt

Om oss