Lasagnekarameller

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu

Lasagnekarameller

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Lasagneplattor

8,0 

st stora

Ägg

1,0 

styck

Ricotta

400,0 

gram

Muskot (riven)

0,5 

tsk

Örtkryddor (hackad)

2,5 

dl

t.ex. basilika el. timjan

 

 

 

Smör

30,0 

gram

Krossade tomater

400,0 

gram

Parmesan (nyriven)

1,0 

dl

Örtkrydda till garnering

 

 

 

Tillbehör:

 

Matbröd

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
(Portionsvikt: 369 gram)

Ingredienser

Lasagneplattor 8,0 st stora  

Ägg 1,0 styck  

Ricotta 400,0 gram  

Muskot (riven) 0,5 tsk  

Örtkryddor (hackad) 2,5 dl  

t.ex. basilika el. timjan  

 

Smör 30,0 gram  

Krossade tomater 400,0 gram  

Parmesan (nyriven) 1,0 dl  

Örtkrydda till garnering  

 

Tillbehör:

Matbröd  

Kock: Spisa

Uppdragsgivare: Spisa.nu

Tillagning (45 min )

  1. Sätt ugnen på 200°C.

  2. Koka lasagneplattorna någon minut i lättsaltat vatten, tills de mjuknat något. Rör om så att de inte klibbar ihop. Låt rinna av. Lägg på platt underlag.

  3. Vispa upp ägg med gaffel i en skål. Blanda med ricotta, muskot och örtkrydda. Smörj in en stor ungsform med matfett.

  4. Lägg 1-2 msk fyllning mitt på varje platta. Rulla ihop och skruva ihop ändarna. Lägg i ungsformen.

  5. Klicka över smör och häll de krossade tomaterna i en bred sträng tvärs över. Riv ost och strö över. Grädda i ugn i cirka 10 minuter.

  6. Servera "karamellerna" varma. Garnera med kryddgrönt.

Kockens kommentar

Variera gärna fyllningen efter egen smak. Nästan allt passar.

Fler recept inom Lasagne, pastagratäng

Liknande recept som Lasagnekarameller

Annonser