Pastasallad med grönsakerBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Pastasallad med grönsaker

  • 0 voting
    0Recension
    • 20 min

    • 9 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 8 dl

      Farfalle (fjärilspasta)
    • 250 gram

      Broccoli (färsk)
    • 150 gram

      Squash
    • 125 gram

      Sockerärter
    • 0.50 knippe

      Körvel (färsk)
    •  

      el. persilja
    • Dressing:
    • 0.50 styck

      Citron
    • 4 msk

      Gräddfil
    • 1 dl

      Olivolja
  • Gör så här:
    1. Förbered: Koka upp vatten i 2 kastruller. Ansa grönsaker. Snoppa sockerärter.
      Skär det gröna i mindre bitar.
      Finriv citronskal (det gula, ej vitt kött), pressa citronsaft.

    2. Koka pasta enligt anvisning på paketet. 
      Låt rinna av väl. Tillsätt lite olja.

    3. Förväll (koka) grönsakerna i 2 minuter.
      Ta ur och skölj dem hastigt i kallt vatten. Låt rinna av och torka med hushållspapper.

    4. Dressing: Blanda citronjuice+skal med gräddfil och resten av oljan. Rör om väl eller skaka ordentligt i en burk. Smaka av med salt och peppar.

    5. Blanda pasta och grönsaker. Häll på sås. Klipp över körvel eller persilja.

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Pastarätter är sällan magra och syrliga, utan vanligtvis smakrika. Risrätter vanligen smakrika eller kryddiga. Ofta förekommer söta och kryddiga smaker liksom sälta. Är syrligheten emellertid den utmärkande smaken räknas rätten till denn  LÄS MER
Kockens tips!

Vill man ha en fastare sås kan man byta ut gräddfil mot crême fraiche.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Pastasallad med pesto
Om oss