Lasagne - grundreceptBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Lasagne - grundrecept

  • 0 voting
    0Recension
    • 1 h 25 min

    • 14 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 10 styck

      Lasagneplattor
    • Köttfärsröra:
    • 400 gram

      Blandfärs
    • 2 styck

      Gul lök
    • 400 gram

      Krossade tomater
    • 1.50 msk

      Fond (konc)
    • 1 tsk

      Örtkryddor (torkade)
    •  

      t.ex. basilika el. timjan
    • 1 krm

      Svartpeppar (nymald)
    • 0.50 tsk

      Salt
    •  

      Matfett till stekning
    • Ostsås:
    • 2 msk

      Smör el. margarin
    • 4 msk

      Vetemjöl
    • 8 dl

      Mjölk
    • 3 dl

      Hårdost (riven)
  • Gör så här:
    1. Köttfärsröra: Skala och finhacka lök. Fräs den mjuk och glansig i matfett på medelvärme 5-7 minuter.

    2. Höj till medelhög värme. Tillsätt köttfärs och bryn den lätt under omröring 5 minuter.
      Finfördela köttet med en trägaffel.
      Tillsätt övriga ingredienser som hör till köttfärsröran. Sätt ugnen på 225°C.

    3. Ostås: Smält matfett i en kastrull.
      Vispa ner mjöl och mjölk. Låt småkoka på låg värme i cirka 4 minuter. Salta. Riv ost. Tag av från plattan, rör ner 2/3 av osten.

    4. Varva i ugnsform ostsås, lasagneplattor och köttfärs. Ostsås underst och överst. Strö över resten av osten.

    5. Sätt in mitt i ugn.
      Grädda i ca 45 minuter.

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

PASSAR TILL

Att tänka på när du väljer passande dryck

Pasta har neutral smak och är kryddning och tillbehör i övrigt milda har rätten neutral smak. Ofta ingår köttfärs och andra lätt smakrika ingredienser varför gränsen mot smakrik pastarätt är diffus. Risrätter är vanligtvis sma  LÄS MER
Kockens tips!

Moment 1-3 kan beredas i förväg och sedan sparas kallt till nästa dag. Kylskåpskall lasagne lagas i 200°C och i cirka 40 minuter. Lasagne går utmärkt att frysa.

Kommentar
Liknande recept
Om oss