Texasspjäll med bakad potatis

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu

Texasspjäll med bakad potatis

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Revbensspjäll (tjocka)

1,0 

kilo

Barbercuesås

2,0 

dl

Salt

 

 

 

Coleslaw:

 

Vitkål

0,2 

huvud

Morot (stor)

1,0 

styck

Majonnäs

0,5 

dl

Yoghurt (naturell)

1,0 

dl

Vinäger

1,0 

msk

 

Tillbehör:

 

Bakpotatis

4,0 

st stora

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Campolieti Ripasso

Kryddigt rött vin
Pris: 95 kr

Fler dryckestips

(Portionsvikt: 585 gram)

Ingredienser

Revbensspjäll (tjocka) 1,0 kilo  

Barbercuesås 2,0 dl  

Salt  

 

Coleslaw:

Vitkål 0,2 huvud  

Morot (stor) 1,0 styck  

Majonnäs 0,5 dl  

Yoghurt (naturell) 1,0 dl  

Vinäger 1,0 msk  

 

Tillbehör:

Bakpotatis 4,0 st stora  

Kock: Spisa

Uppdragsgivare: Spisa.nu

Tillagning (2 tim + 12 tim )

  1. Marinera: Salta och pensla köttet rikligt med barber­quesås. Lägg i ungsäker form. Låt marinera i kylskåp i minst 12 timmar. 

  2. Coleslaw: Strimla vitkål, grovriv morot. Blanda med majonnäs, yoghurt, vinäger. Ställ även coleslawen kallt över natt.

  3. Dag 2: Sätt ugn på 225°C. Borsta potatisen ren. Stick små hål i den och lägg den på galler i ugnen. Servera potatisen med en klick marinad. Beräkna minst 1,5 timmar upp till 4 timmar. Se recept Bakad potatis.

  4. Sänk värmen till 175° efter 1 timme. Låt potatisen ligga kvar i ugnen även om den känns klar, den blir inte förstörd.

  5. Sätt in köttet. Stek totalt i cirka 1,5 timme, det skall vara välstekt.  Vänd det efter halva tiden. Pensla köttet med marinaden några gånger under stektiden.

Kockens kommentar

I handeln finns bra barberquemarinader att köpa, oftast med god rökig smak.

Bakpotatis förstörs inte av att vara länge inne i ugnen. Fyra timmar = OK! Är man sent ute kan man t.ex. micra.

PASSAR TILL

Egen Texasmarinad

Bakad potatis

Fler recept inom Revbensspjäll

Liknande recept som Texasspjäll med bakad potatis

Annonser