Renstek med gratinerade tomaterBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Renstek med gratinerade tomater

  • 0 voting
    0Recension
    • 1 h

    • 12 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 600 gram

      Renstek
    •  

      Salt & peppar
    •  

      Matfett till stekning
    • Sås:
    • 3 dl

      Kantareller (färska)
    • 1 dl

      Rött vin
    • 2 msk

      Viltfond (konc)
    • 1 msk

      Matlagningsmjöl
    • 2 dl

      Grädde
    • 2 msk

      Vinbärsgelé
    • Tillbehör:
    • 8 styck

      Tomater
    • 1 dl

      Ströbröd
    • 4 msk

      Persilja (finhackad)
  • Gör så här:
    1. Stek: Sätt ugnen till 175°C.
      Salta och peppra steken. Hetta upp matfett i en stekpanna på hög värme och bryn köttet hastigt runt om.

      Smöra en ugnsfast form och sätt in steken i ugnen i ca 45 minuter (30 min/kilo) till innertemperatur 60°C. Låt vila i 15 min.

    2. Tomater: Halvera och häll på ströbröd, hackad persilja, salt och peppar.
      Sätt in i ugn bredvid köttet i 10 minuter.

    3. Tillbehör: Tillred eventuella tillbehör.

    4. Svampsås: Stek svampen torr i panna utan fett på medelhög värme. Tillsätt matfett och stek i några minuter till.
      Tillsätt rödvin+fond och koka ner något.
      Vispa ner mjöl+lite vatten. Tillsätt grädde.
      Smaksätt med gelé, steksky, salt, peppar.
      Låt småkoka i 3-5 minuter.

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

ALTERNATIV

Bulgur eller couscous till maten

Bulgur eller couscous till maten

  • 20 min
  • 5 Ingredienser
  • Enkelt
Kokt potatis - grundrecept

Kokt potatis - grundrecept

  • 30 min
  • 2 Ingredienser
  • Enkelt
Att tänka på när du väljer passande dryck

Vilträtter är som regel mager, smakrik mat. Köttet, liksom tillbehören är mer eller mindre smakrika. Rådjurs- och hjortkött har mild viltsmak, medan älg, björn och vildsvin har kraftigare viltsmak. Serveras söta tillbehör till maten kla  LÄS MER
Kockens tips!

Överblivet kött är utmärkt restmat, uppvärmd eller kall t.ex. på smörgås.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Gratinerade havskräftor
Om oss