FiskburgareBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Fiskburgare

  • 0 voting
    0Recension
    • 30 min

    • 12 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 600 gram

      Rensad fisk t.ex. kolja
    • 0.50 knippe

      Gräslök
    • 2 styck

      Ägg
    • 0.30 dl

      Ströbröd
    • 4 styck

      Hamburgerbröd
    • 4 styck

      Sallatsblad
    •  

      Salt & peppar
    •  

      Mixer, food processor
    • Grönsaksraita:
    • 1 dl

      Matlagningsyoghurt
    • 1 styck

      Tomater
    • 0.20 styck

      Gurka
    • 1 tsk

      Kummin (hel)
  • Gör så här:
    1. Raita: Tärna gurka och tomat. Blanda med yoghurt och kryddor. Sätt ugnsgrillen på 150ºC.

    2. Hacka gräslök. Rensa fisken och skär i mindre bitar. Lägg den i en skål och tillsätt ägg, ströbröd, gräslök, salt och peppar. Bearbeta till tjock smet med mixerstav eller i matberedare.

    3. Blöt händerna och forma bullar. Värm matfett i panna på medelhög värme. Lägg i burgarna och platta ut (1cm tjock). Stek ca 3 min på varje sida.

    4. Värm brödet i ugnen någon minut.

    5. Lägg sallat på brödets underdel, därpå burgare och överst grönsaksraita. Lägg på brödlocket.

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Smakrik mat är alltid svårare att kombinera med dryck än rätter med "ren, enkel" smak. Rätter kan vara smakrika pga att många smaker ingår, som t.ex. i rätten Ugnstekt hälleflundra med oliver och parmesan i paprikacoulis. Rätten kan också ha en särpräglad smak t.ex. av fänkål, eller körvel i kombina  LÄS MER
Kockens tips!

Fiskburgare är nyttig, enkel och snabb mat. De flesta fisksorter kan användas. Dessutom ett bra sätt att vänja "benrädda" barn vid fisk.

Kommentar
Om oss