Lammracks med saffranscouscous Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Lammracks med saffranscouscous

  • 0 voting
    0Recension
    • 1 h 15 min

    • 11 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 1000 gram

      Lammrack
    • 2 klyfta

      Vitlök
    • 2 msk

      Rosmarin
    • 1 msk

      Matolja
    •  

      Salt & peppar
    • Tillbehör:
    • 1 styck

      Rödlök
    • 1 styck

      Aubergine
    • 1 styck

      Squash
    • 2.50 dl

      Couscous
    • 3 dl

      Vatten
    • 0.50 gram

      Saffran
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 200ºC.

    2. Skala och finhacka vitlök. Grovhacka lök. Gnid in köttet med lite olja, vitlök, salt, peppar och rosmarin.

    3. Lägg löken i långpanna. Droppa över lite olja och sätt in mitt i ugnen i 10 minuter.

    4. Skär grönsakerna i stora bitar. Blanda in allt i långpannan. Häll på lite olja, salta och peppra. Sätt i ugn i 45 minuter. Vänd runt nån gång. Grönsakerna skall mjukna och få fin färg.

    5. Sätt in köttet efter halva tiden i ugn till innertemperatur 60-65ºC. Stektid cirka 20 minuter. Ta ut och låt vila 10 minuter.

    6. Blanda couscous med saffran. Koka upp vatten med lite olja och salt. Häll vattnet på couscousen, låt stå 15 minuter. Rör om och blanda ner grönsakerna.

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Lammrätter är vanligtvis smakrika oavsett om de är magra eller kraftfulla rätter. Dels är lammkött ganska smakrikt i sig självt, dels brukar kryddning och tillbehör vara smakrika. Smakrika rätter kräver smakrika drycker.  LÄS MER
Kockens tips!

Se till att ryggradsbenet är bortskuret från lammkotlettraden (som det skall vara) av butiken.

Vill man, så kan lammracken och/eller grönsakerna glaseras med lite honung.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Saffranscouscous med grönsaker
Om oss