Stekt blodpudding med fläsk & lingon

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu

Stekt blodpudding med fläsk & lingon

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Blodpudding

800.0 

gram

Rökt fläsk

12.0 

skivor

Matfett till stekning

1.0 

msk

 

Tillbehör:

 

Lingonsylt (rårörda)

4.0 

dl

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
(Portionsvikt: 379 gram)

Ingredienser

Blodpudding 800.0 gram  

Rökt fläsk 12.0 skivor  

Matfett till stekning 1.0 msk  

 

Tillbehör:

Lingonsylt (rårörda) 4.0 dl  

Kock: Spisa

Uppdragsgivare: Spisa.nu

Tillagning (15 min )

  1. Skär blodpuddingen i cm-tjocka skivor.

  2. Stek fläsket gyllenbrunt och knaprigt i panna utan eller med lite fett, på medelhög värme.

  3. Stek skivorna i panna med lite matfett på medelvärme i 2-4 minuter på var sida. Har man bara en panna kan blodpuddingen läggas ovanpå fläsket.

Kockens kommentar

Hemrörda lingon ger en syrlig pikant smak, som inte erhålles med köpta. Dessutom kan man bestämma sockermängden själv. Vi kan även rekommendera en råkostsallad till.

Alternativ

Rårörda lingon

Rotsellerisallad

Fler recept inom Blodpudding

Liknande recept som Stekt blodpudding med fläsk & lingon

Annonser