Biff RydbergBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Biff Rydberg

  • 0 voting
    0Recension
    • 45 min

    • 7 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 600 gram

      Oxfilé
    • 2 st stor

      Gul lök
    • 0.80 kilo

      Potatis
    • 1 msk

      Persilja (finhackad)
    •  

      Smör till stekning
    •  

      Matolja till stekning
    •  

      Salt & peppar
  • Gör så här:
    1. Förbered: Skala potatisen. Tärna smått.
      Skölj i vatten och låt rinna av väl.
      Skala och finhacka lök.
      Skär oxfilén i kuber. Salta och peppra.
      Använd helst två stekpannor.

    2. Fräs lök i smör+olivolja på medelvärme. Krydda. Lägg åt sidan. Håll varmt.

    3. Stek potatis gyllenbrun och lätt knaprig i smör på medelhög värme. Strö gärna över fingersalt. Håll den varm.

    4. Kött: Bryn köttet hastigt i smör+matolja på högsta värme, så att köttet får mörk stekyta utan att vara bränd och att insidan är rosa.

    5. Lägg upp på fat eller tallrik.
      Strö persilja över.

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Rätter med de finare köttbitarna från oxen, filé och biff, är ofta neutrala i smaken. Detta för att kockarna vill lyfta fram den fina smaken i köttet. Sås och tillbehör får inte dominera rättens smak.  LÄS MER
Kockens tips!

Orginalreceptet skapades på 1800-talet av Hôtel Rydberg, Gustav Adolfs Torg i Stockholm, med utgångspunkt från Boeuf Lyonnaise. Ursprungligen skulle bl.a. potatisen först kokas 7 minuter med skal och köttet blandas med löken.

Kommentar
Liknande recept
1 voting
Biff Special (Biff Greta)
0 voting
Kyckling Rydberg

Kyckling Rydberg

20 minEnkelt

Om oss